• SLO
 • ENG
 • +386-31-357-248
 • Kontakt

  Imate vprašanje za nas?X

  PUSTITE SPOROČILO

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

TALNE OBLOGE

notranji športni podi

Športni podi so namenjeni športnim dejavnostim, ki se odvijajo v notranjih prostorih, kot so košarka, rokomet, odbojka, tenis ipd. ter drugim telesnim aktivnostim (ples, aerobika). Primerna podlaga je eden najpomembnejših dejavnikov za vsakega športnika.

Podlaga je lahko namenjena samo posameznemu športu ali pa je večnamenska. Bistvene zahteve za vsako športno podlago lahko razdelimo na tehnične in na varnostne kriterije.

Med tehnične kriterije sodijo mehanske lastnosti športne površine, kot sta odpornost površine na kotalno obremenitev in elastičnost. Med varnostne kriterije spadajo protidrsnost, vertikalna deformacija in absorpcija šoka.

Glede na odziv športnega poda na obremenitev ločimo štiri različne kategorije športnih podov: točkovno elastične, ploskovno elastične, elastične med podporami in kombinirano elastične. Materiali, ki se uporabljajo za zgornjo (obrabno) površino so običajno iz parketa, vinilov, gume ali tekstilnih materialov. Podkonstrukcija oz. podlaga zaključnega sloja mora zagotoviti ustrezno kompaktnost in ravnost podlage. V podkonstrukcijo se lahko vgradi tudi talno gretje. Športni pod mora zagotoviti optimalno površino, da bo možnost poškodb minimalna, športna aktivnost pa največja. Pri vgradnji, uporabi in vzdrževanju poda je potrebno upoštevati priporočila proizvajalca.

www.podopolagalstvo.si
Vse pravice pridržane © PODOPOLAGALSTVO, Branimir Voh s.p.