• SLO
 • ENG
 • +386-31-357-248
 • Kontakt

  Imate vprašanje za nas?X

  PUSTITE SPOROČILO

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

TALNE OBLOGE

polimerni tlaki

Polimerni tlaki so namenjeni utrditve podlage (npr. betona), kot vezni materiali ali kot zaključni pohodni sloj. Ponavadi se nanašajo v več slojih in so različnih debelin in z različnimi lastnostmi.

Glede na namen uporabe so zelo odporni na obrabo, visoko nosilni, žilavi, odporni proti kemikalijam, protidrsni, elektroprevodni, antistatični… Uporabljajo se v različnih proizvodnih halah, garažah, kotlovnicah idr.

Glede na vrsto polimernega veziva ločimo epoksidne materiale, poliestre, poliuretane in metakrilate. Najpogosteje se uporabljajo materiali na osnovi epoksidov in poliuretanov. Epoksidni tlaki se običajno uporabljajo v notranjih prostorih in jih razdelimo glede na sistem in debelino nanosa na: impregnacije, zaščitne premaze, samorazlivne epoksi tlake, epoksi malte in epoksi estrihe.

Epoksi smola je raztopljena v organskih topilih ali v vodi. Poliuretanski polimerni sistemi se lahko uporabljajo tudi zunaj (odprti balkoni, stopnišča, bazeni), saj so bolj elastični od epoksidov. Pri izbiri vrste polimernega tlaka je potrebno upoštevati namen uporabe, predvideno obrabo, toplotne obremenitve, izpostavljenost kemikalijam, nedrsnost, električno prevodnost, gorljivost, čiščenje in vzdrževanje.

www.podopolagalstvo.si
Vse pravice pridržane © PODOPOLAGALSTVO, Branimir Voh s.p.