• SLO
 • ENG
 • +386-31-357-248
 • Kontakt

  Imate vprašanje za nas?X

  PUSTITE SPOROČILO

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

TALNE OBLOGE

laminati

Laminati so sestavljeni iz lesnih plošč (MDF, HDF), ki imajo na zgornji strani eden ali več slojev papirja, na spodnji strani pa stabilizacijski papir ali furnir. Na papir se z valjčki natisne tekstura in barva, površina pa obdela z zaščitnim slojem.

Polagajo se plavajoče na podlago. Nekateri laminati so primerni za polaganje na talno gretje ter tudi za bolj vlažne prostore.

Prednosti laminatov v primerjavi s parketi so njihova enostavna vgradnja, površina odporna na praske in vtiske, veliko različnih barvnih dekorjev in ugodna cena. Slabosti so, da je površina za hojo precej bolj trda in glasna kot pri parketu, stiki so slabo odporni na vdor vlage.

 


Laminat podobno kot parket deluje na spremembo vlage in temperature v prostorih. Življenjska doba laminata je 10 – 30 let, odvisno od razreda obrabe. Marsikoga tudi moti “umeten” videz laminatov nižjega kvalitetnega razreda. Laminat je ekonomična izbira, saj lahko z relativno majhno investicijo dobimo kvalitetno in estetsko talno oblogo, ki ne zahteva skoraj nobenega vzdrževanja. Pri izbiri laminata je potrebno paziti na vsebnost formaldehida (E1) in na razred odpornosti na obrabo.

www.podopolagalstvo.si
Vse pravice pridržane © PODOPOLAGALSTVO, Branimir Voh s.p.